Description

metodë e kontracepsionit që mund të përdoret për të parandaluar shtatzaninë në ditët e para pas marrëdhënies seksuale.

Additional notes and information

Është menduar për përdorim emergjent pas marrëdhënieve të pambrojtura, dështimit kontraceptiv ose keqpërdorimit (të tilla si pilula të harruara ose prezervativë të shqyer), përdhunim ose seks të detyruar. Kontracepsioni urgjent është efektiv vetëm në ditët e para pas marrëdhënies seksuale, para se veza të lirohet nga vezori dhe para se spermatozoidi të fekondojë vezën. Tabletat kontraceptive urgjente nuk mund të ndërpresin një shtatzëni të krijuar ose të dëmtojnë një embrion në zhvillim.