Description

frikë irracionale dhe/ose neveria ndaj homoseksualitetit, ndaj lezbikeve, homoseksualëve dhe biseksualëve bazuar në paragjykime

Additional notes and information

Ka debate për përdorimin e këtij termi, veçanërisht në SHBA. Disa e shohin përdorimin e termit 'fobi' si të papërshtatshëm në kontekstet shoqërore dhe politike dhe preferojnë të përdorin terma alternative, të tilla si 'anti-homoseksual'. Të tjerët kanë shprehur kundërshtimin e tyre ndaj refuzimit në tërësi të termit, pjesërisht për shkak të rolit të rëndësishëm që ajo ka luajtur brenda lëvizjeve për të drejtat e homoseksualëve. Deri më tani, nuk ka konsensus për përdorimin / refuzimin e termit.